Forside

Velkommen til oss! Her kan du lese litt om Litlehaug, vi som bor her, gårdens historie og hva som finnes der i dag. Det flotte bildet er tatt av Hans Petter Sørensen, https://www.faroutfocus.no/index

 

Ønsker du å overnatte hos oss kan vi tilby Bodilbu hvor det er plass til 2, og Urtestua som er et noe større hus med plass til 8 stk. Booking gjøres via Airbnb.

 

 

Bodilbu:

 

https://www.airbnb.no/rooms/39263393?source_impression_id=p3_1579091453_e2b1O%2Fpclo8vxsFk

 

Urtestua:

 

https://www.airbnb.no/rooms/39249385?source_impression_id=p3_1579090219_pU9GHYI7NbY4wpjY&s_tag=6FLDyb9Q

 

Virker ikke linkene? Kopier og lim inn i explorer-feltet :)

 

 

Har du lyst til å besøke naustet med ankomst i RIB? Hva med havørnsafari med RIB med lunch i naustet hos oss :) Ta kontakt med Visit Nesna AS, tlf 95099976

https://visitnesna.no/  

 

 

 

Hvor er vi?

Litlehaug ligger på Hugla. Øya ligger i Nesna kommune på Helgelandskysten i Nordland. Øya er 17,9 km², og det høyeste punktet er Hugltind, som ligger 629 meter over havet. Det er en betydelig bestand av elg på øya, og også et rikt fugleliv med blant annet havørn.

Hugla ligger der Stifjorden møter Ranfjorden. I sørvest ligger øya Løkta i Dønna kommune, i nordøst ligger Handnesøya og i nordvest øya Tomma.

Øya har om lag 80 fastboende. Den viktigste næringsveien er jordbruk, men mange dagpendler også inn til tettstedet Nesna. Det er fergeforbindelse til Nesna og øyene Handnesøya og Tomma.

Hugla har røtter dypt ned i nord-norsk geologi, historie og tradisjon. I Snorre-Edda er Hugl nevnt som øynavn. Betydningen av navnet har med øyas profil å gjøre. Her på øya er det funnet spor av mennesker tilbake til steinalderen og fremover via vikingtida til his­ torisk tid. Stedsnavn som Vik, Haug og Nes forteller også om gammel bosetting.

Vikholmen hadde kommunens første postkon­tor med anløp av kystruten, de før­ste hurtigruteskipene. Øya var da et sentrum for kommunen. Omkring 1920 fikk Vikholmen sildoljefabrikk. Denne var en hjørnesteinsbedrift for Hugla i nes­ten 70 år.

 

 

Kontaktinformasjon:

 

 

Elin Martine Fagervik - tlf +47 90 86 69 98

Runar Andre Valåmo - tlf +47 97 73 33 35

E-mail: litlehaugfritid@gmail.com

Facebook: Litlehaug

Instagram: litlehaug

 

Se også:

http://www.dintur.no/Feriehus-i-Norge/Litlehaug/

  • Hugløya sett fra Handnesøya

  • Beliggenhet

  • Urtestua og Bodilbu

  • VisitNesna

  • Takk for besøket!

  • Snart serveres det elggryte

  • Visit Nesna

  • Visit Nesna